Kategorie

Sambar masala-Král jihoindické kuchyně 50g (Ajurveda Praha)

Indická kuchyně  » Masaly na pokrmy

Cena s DPH:60.00 Kč
Dostupnost:Skladem
ks

Slovo "Sambar" je název pro lahodnou hustou čočková polévka vyrobenou z čočky, míchané zeleniny, tamarindu a koření, které se nazývají sambar masala. Používá se zelenina, rajčata a okra. Tento jihoindický pokrm sambar servírujte s rýží nebo knedlíčky IDLI viz níže.

Název výrobku: Sambar masala 50g

Popis výrobku: naše manufaktura Vám nabízí tradiční sambar masalu. Ájurvéda pokládá sambar masálu za ochlazují­cí­, V-, P-,K-, chuti jemné. Obsahuje pí­skavici - snižuje cholesterol, vhodná při cukrovce a pocitu těžkého těla dále kurkumu - čistí­ krev, chrání­ srdce, proti cholesterolu. Dží­ra - indický kmí­n - proti nadýmání
Pepř stimuluje oční­ nerv a trávení­. Koriandr - harmonizuje všechny dóši.
Chilli (symbolicky) pro zvýšení­ radosti a energie v těle. Asafoetida - antiseptická a proti nadýmánáí.

Použití­ v kuchyni: Směs vhodná do dálů, sabdží­, dušené zeleniny, těstovin i polévek.

K hustým polévkám z luštěnin (dálům) se servírují rýžové knedlíčky IDLI viz foto č.3 nahoře. Tyto knedlíčky si také můžete doma vyrobit a u nás koupit zde eshop.ajurvedapraha.cz/smes-na-vyrobu-ryzovych-knedlicku-idli-100g-ajurveda-praha.html

Složení : koriandr, chilli, džíra, kurkuma, mořská sůl, pískavice semínko, pískavice lest, HOŘČIČNÉ SEMÍNKO, cizrnová mouka, pepř, fenykl, skořice, hrebíček, ari list, hnedy kardamom, asafoetida, musk kvet.

Alergen vyznačen tučně! Skladujte v suchu!

Použití: k dochucení pokrmů a zlepšení trávení.

Dávkování: množství dle chuti přidejte do pokrmu

Pálivost masaly: 1 2 3 4 5

Země původu: ČR

Hmotnost : 50g

Datum min trvanlivosti: vyznačeno na obalu.

Výživové údaje na 100g: energie 1256 kj / 300 kcal,
tuk 12.2g, z toho nasyc mast kys 0g, sacharidy 33g,
z toho cukry 0g, bílkoviny 14.6g, sůl 5g

Výrobce: Novák Ant. , Csl.amády 50, Zeleneč

Infolinka: 777 271 712