Podle ájurvédy se doporučuje jíst maso jen tehdy, má-li člověk dostatečně silný trávící systém. Maso působí podpůrně v případech oslabení imunity a celkovém oslabení tělesných orgánů. Má radžasické vlastnosti, je těžko stravitelné.
Podle ájurvédy trvá trávení masa 5x déle než trávení zeleniny a proto se nedoporučuje jíst maso denně. Můžeme jej konzumovat v malém množství při těžké fyzické námaze.
Pro ulehčení trávení masa Vám nabízíme tuto masalu, která díky svému složení urychluje trávící proces a zároveň vylepšuje chuť.
Maso by se nemělo připravovat na tuku, spíše jen vařit (opravdu doměkka) a potom přidat hotový čonk. Po jeho pozření by se nemělo jíst aspoň 3-4 hodiny, dokud se maso nestráví. Jinak mohou nastat problémy jako zácpa, bolesti břicha, atd. Maso vytváří únavu a ospalost. Základem meat masaly je karí list, koriandr, čili, džíra, bílý pepř a kurkuma. Doporučujeme kombinaci s jogurtem.
Název výrobku: Meat masala - na všechna masa 50g (výrobce Ajurveda Praha)
Popis výrobku: naše manufaktura Vám nabízí masalu na masité pokrmy. Touto masalou dodáte pokrmům originální chuť, skvělou vůni a lepší stravitelnost.
Složení : chilli, paprika, sůl mořská, koriandr, kurkuma, džíra, zázvor, česnek, kardamom zelený, pepř, hnedy kardamom, skřice, černý kmín (kalonji), hřebíček, piskavice semeno, kys citronová, třtin cukr.
Alergen vyznačen tučně! Skladujte v suchu!
Použití: k dochucení pokrmů a zlepšení trávení masa
Dávkování: množství dle chuti přidejte do pokrmu
Pálivost masaly: 1 2 3 4 5
Země původu: ČR
Hmotnost : 50g
Datum min trvanlivosti: vyznačeno na obalu.
Výživové údaje na 100g: energie 1256 kj / 300 kcal,
tuk 10g, z toho nasyc mast kys 0g, sacharidy 40g,
z toho cukry 0g, bílkoviny 10g, sůl 23g
Výrobce: Novák Ant. , Csl.amády 50, Zeleneč
Infolinka: 777 271 712